Afscheid van Shine en begin van onze rondreis - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lianne en Inge - WaarBenJij.nu Afscheid van Shine en begin van onze rondreis - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lianne en Inge - WaarBenJij.nu

Afscheid van Shine en begin van onze rondreis

Door: Inge en Lianne

Blijf op de hoogte en volg Lianne en Inge

11 November 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hoi allemaal,

Donderdag zijn we vroeg op pad gegaan voor onze laatste dag in The Shine Centre. We hebben alle boeken op twee tafels neergelegd en een aantal foto's gemaakt. Ook met Karen, de manager van Shine. Karen en Leigh Ann (een vrijwilliger met wie we best veel contact hadden) reageerden super enthousiast. Ze zagen titels die hen bekend voor kwamen en wilden de boeken het liefst de volgende sessie al gebruiken. Ook andere vrijwilligers die de boeken nog zagen liggen, reageerden heel positief. Ze waren heel blij met onze hulp. Het was een fijne dag, we hadden een voldaan gevoel toen we weg gingen maar daarnaast ook een vreemd gevoel. We voelden ons echt thuis op deze plek en we zagen dat ze blij waren met onze hulp, de drie weken waren eigenlijk te kort!
De kinderen kregen het fruit en we hadden taart meegenomen voor de vrijwilligers. Vooral de jongens genoten echt van het fruit! Er verscheen een glimlach op hun gezicht. Er waren vrijwilligers die uitleg gaven over de fruitsoorten aan de kinderen. De meisjes hebben ook nog stukjes taart gekregen omdat dat nog over was, dit was tijdens de tweede sessie. Sommigen dachten dat we jarig waren, heel schattig! We hebben afscheid genomen van de kinderen en een aantal vrijwilligers met wie wij veel contact hadden gaven ons knuffels en bedankten ons voor alles, ook nog een keer voor de boeken! Aan het begin van de ochtend kregen we nog een certificaat uitgereikt. Karen heeft voor ons een referentie geschreven. Daarnaast hebben we een bedankbrief gekregen voor alle sponsors die het mogelijk hebben gemaakt om nieuwe boeken aan te schaffen voor het centrum. Doordat we dit hebben gekregen, zagen we dat de mensen van Shine blij zijn met hun vrijwilligers. Het was een teken van waardering en dit is altijd prettig.

's Middags hebben we onze backpack ingepakt. een hele klus ;p 's Avonds zijn we nog gezellig wat gaan drinken met een groepje vrijwilligers.
En toen was het opeens al 9 november, de eerste dag van onze rondreis. Heel raar om afscheid te nemen van Sam (de baas van het huis), de vrijwilligers maar ook van Kaapstad. We werden om kwart over 8 bij een hostel in de buurt opgehaald. Verder hebben we tot ongeveer 15:30 uur in de bus gezeten om naar Victoria Bay, dichtbij George, te gaan. Hier zijn we een nacht gebleven. We hebben leuke mensen ontmoet en verder heerlijk rustig aan gedaan. Dit was erg prettig na de drukke tijd in het vrijwilligershuis. We hier hadden geen kamergenoten.. =)

Gisteren zijn we richting George gegaan om vervolgens met een shuttle bus naar Oudtshoorn te rijden. We konden voordat we gingen nog even snel pasta halen om die avond te koken. 's Avonds hebben we lekker een drankje gedaan in de pub in het hostel. Het hostel is trouwens super mooi, leuke mensen en er is echt genoeg ruimte.

Vanmorgen moesten we vroeg opstaan, aardig snel ontbijten omdat we rond half 9 richting the Cango Caves gingen voor een avontuurlijke route door de grot. Het was erg leuk. Op sommige punten in de grot moest je echt bukken omdat het heel laag was, kruipen en zelfs een keertje naar beneden glijden. Er was ook een klimgedeelte dat toch nog best lastig was. Verder was het goed te doen!

Hierna zijn we naar Cango Ostrich Farm geweest. Oudtshoorn staat bekend om de vele struisvogels. Het was leuk om deze dieren te zien. Inge heeft op een struisvogel gereden. Het was kort maar wel erg leuk om te doen. Lianne heeft vier struisvogels eten gegeven (een bakje voor je houden en dan komen ze langs je nek om te eten) en toen ze klaar was en ergens anders stond had er een blijkbaar nog honger, hij beet in haar arm!! :( Eerste gedachte: "Dit heb ik weer!" ;) Zij had er daarna dus wel een beetje genoeg van haha ;p

Er gingen vier anderen vanuit het hostel mee naar de grot en de boerderij. Hierna zijn we met hen gaan lunchen. Gezellige mensen (een jongen uit Londen en twee meiden uit Amerika en China)!! Als we geen werk kunnen vinden in Nederland kunnen we volgens die ene meid altijd nog naar China gaan...daar is genoeg werk! Het is vandaag echt heel erg warm, ruim 40 graden dus verder doen we lekker rustig aan!
Dit was de korte update weer voor nu. We hebben in de komende hostels weer wifi dus we houden jullie allemaal op de hoogte.

Liefs vanuit Oudtshoorn x Lianne en Inge

• 13 November 2012 - 00:19

Wim En José Wever:

Hallo dames,

Wat maken jullie een pracht trip zo met elkaar.
    Fijn dat jullie zo'n goed gevoel hebben van jullie vrijwilligerswerk. Het is altijd heerlijk als je zulke leuke reacties krijgt. Mooie kleurige boeken hebben jullie gekocht. Wat zullen ze er een leesplezier mee hebben.
    En nu genieten van een welverdiende vakantie. Heel fijne tourtochten gewenst voor jullie. Veel plezier.
    Tot ziens.
    José Wever.

Hoi meiden,

Wat gaat de tijd snel en wat hebben jullie leuke foto's gemaakt. Veel plezier met juliie verdere verloop van het Zuid- Afrika avontuur. want een avontuur is het zeker!

• 17 November 2012 - 23:22

Rianniee:

Hey Meiden,

Geweldig al die verhalen, ben nu weer bij met lezen ;) leuk ook die fotos erbij, jeetje wat maken jullie mooie dingen mee saampies, echt een onwijs toffe ervaring!
    Geniet nog lekker van de laatste weekjes, ben benieuwd hoe het met de olifanten was vandaag ! suuuuper vet !

LIAN IK MIS JE WEL HOOR <3

xxxxxx Rian